søndag 8. desember 2013

Vinterpadling

Det er 2. søndag i advent. Årets første snø har lagt seg. Vi står på brygga i Bestumkilen og titter utover. Hvitt. Prøver å kakke litt i isen som ligger et lite stykke utover før vi har åpent vann å padle i. Her trengs noe som er litt skarpt i kantene for å komme gjennom. Det løser seg etterhvert med en grønlandsåre, som er solid nok til å tåle isflakene. Etter at førstemann har hakket seg gjennom og laget en råk, følger resten etter, en etter en. 

16 padlere er vi, en søndag midt i desember. Tørrdraktskledte padlere med ull fra topp til tå. Lastelukene er fylt med pølser og ved. Turen går forbi Paradisbukta og Huk, over skipsleia og videre passerer vi Nakholmen og Langøyene, før vi når målet: Husbergøya. Her fiskes vedkubbene ut av kajakkene og fyres opp til et pølsebål. Husbergøya har både bålplass og leskur med plass til hele gjengen. 

Etter pølseslafsing og kaffeslurping settes kajakkene utpå igjen. Det skumrer tidlig. Før vi er tilbake har himmelen fått et rosaskjær, trærne langs land er dekket med snø, det er som å padle i et julekort. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar